Ga naar de inhoud

Senioren

Bij Xfitclub geloven we sterk in de kracht van beweging, ongeacht leeftijd. We begrijpen dat het belangrijk is om op elke levensfase aan te sluiten, en daarom hebben we een scala aan programma’s en faciliteiten ontworpen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van senioren zoals de groepsles Xfit-Senior maar hebben we ook een speciale zaal met aangepaste circuit apparatuur van afgestemd op de doelgroep.

Waarom sporten als senior? De voordelen zijn talrijk en zeer waardevol. Ten eerste draagt regelmatige lichaamsbeweging bij aan het behoud van een gezond gewicht en verbetert het de algehele mobiliteit. Dit betekent meer flexibiliteit en minder kans op blessures in het dagelijks leven. Daarnaast is er het psychologische aspect. Sporten vermindert stress, verhoogt de stemming en bevordert een gevoel van welzijn en zelfvertrouwen. Onze deskundige trainers begrijpen de unieke behoeften van senioren en zijn toegewijd aan het creëren van veilige en effectieve trainingsprogramma’s die rekening houden met eventuele fysieke beperkingen. Of het nu gaat om cardio, krachttraining, pilates, flexibiliteitsoefeningen of groepslessen, wij zorgen ervoor dat elk programma op maat is gemaakt om aan uw individuele behoeften en doelen te voldoen.

Bovendien bieden we een warme en ondersteunende gemeenschap waar u gelijkgestemde individuen kunt ontmoeten, nieuwe vriendschappen kunt sluiten en uw fitnessreis kunt delen. Onze club is niet alleen een plek om te trainen, maar ook een plek om te genieten en te ontspannen in de Xlobby of onze Spa Boutique en Wellness.

U verdient het om uw beste zelf te zijn, en wij staan klaar om u daarbij te helpen.

Laten we samen werken aan een gezondere en gelukkigere versie van uzelf.

Xfitsenior

In onze basement worden veel groepslessen aangeboden, waaronder Senior X-fit. Dit is een les die inspeelt op fysieke ongemakken die je op latere leeftijd vaker zult aantreffen. Tijdens een les wordt er o.a aandacht besteed aan balans, het opbouwen van kracht, mobiliteit, hand – oog coördinatie, valtechnieken, mentale weerbaarheid en verbinding onderling. Het pand heeft ook een lift, wat het voor mensen die wat slechter ter been zijn, ook haalbaar maakt om naar de les te kunnen komen. 

Melanie die deze les aanbied is al meer dan 13 jaar actief in de sportwereld en heeft diverse groepslessen aangeboden en opleidingen gedaan. De docent verteld: “Ik begon ooit zelf eens met kickboksen en wilde toen het uiterste behalen door een wedstrijd te doen. Dit bleek niet helemaal mijn ding te zijn omdat ik het spelletje gewoon leuk vond en daar geen mensen pijn mee wilde doen. Op de sportschool waar ik destijds werkte, waren ze op de hoogte van mijn kickboksachtergrond. Al snel deed ik de kickboksopleiding en ben hierna diverse groepen gaan lesgeven. Ook kreeg ik de kans om RockSteadyBoxing Coach te worden. Dit is een aparte opleiding vanuit Amerika, wat is samengesteld door neurologen, fysiotherapeuten en andere specialisten. Uit veel onderzoek is gebleken dat kickboksen de meest effectieve sport is om het brein te stimuleren, maar heeft ook veel voordelen op het gebied van balans, reactievermogen en weerbaarheid. Dit hield in dat ik mensen met Parkinson of mensen met neurologische klachten effectief kon trainen naar een situatie waarbij ze de dagelijkse dingen met meer gemak konden aangrijpen. Sporten is voor jong en oud en is essentieel voor het behouden van een vitaal leven. Het lijkt mij geweldig meer mensen te mogen helpen en hun horizon te verbreden door hen te laten zien wat ze allemaal nog kunnen.

Tijdens de les daag uit in :

  • Kracht, om het lichaam sterk te maken en de spieren optimaal te leren aansturen door het geven van handige tips;
  • Mobilieit, om te kijken naar diverse bewegingsuitslagen;
  • Neurologisch, om de linker en rechterhersenhelft van het brein te stimuleren en scherp te blijven in de aansturing;
  • Valtechnieken, omdat dit helaas met vermindering van balans vaak voorkomt en ik dan liever leer hoe jij jezelf het beste kunt opvangen.
  • Spelvormen, om sociaal actief te blijven en het een mooie doorbreking is van alle serieuze onderwerpen die we doorlopen tijdens de les;
  • Zelfverdediging, niet per se om je weerbaar te maken, maar vooral om het zelfvertrouwen wat je ermee krijgt;

Om klachten te minderen of om deze uit te stellen is het belangrijk dat je in beweging blijft. Tijdens de les leer je omgaan met de dingen die minder goed gaan, maar leer je ook hoe je op een haalbare manier progressie kunt maken in de huidige situatie. De les is altijd gevarieerd om het brein en het lichaam zo veel mogelijk te stimuleren. 

Body Shape low impact

Deze Body Shape les is speciaal ontworpen om onze leden te helpen bij het verbeteren van hun algehele welzijn, kracht en flexibiliteit, in een rustige en ondersteunende omgeving.

Wat kunt u verwachten van onze Body Shape low impact les:?

  • Aangepaste Oefeningen: Onze ervaren instructeurs passen elke oefening aan om tegemoet te komen aan de behoeften van de groep. We richten ons op bewegingen die de kracht, flexibiliteit en balans verbeteren, terwijl we de impact op gewrichten minimaliseren.
  • Rustige Ritmes: Onze lessen zijn zorgvuldig gestructureerd met rustige ritmes en vloeiende bewegingen, zodat u op uw eigen tempo kunt werken en uw lichaam kunt versterken zonder overbelasting.
  • Focus op Welzijn: Naast fysieke activiteit, richten we ons ook op het bevorderen van algemeen welzijn.
  • Gemeenschap en Ondersteuning: Onze lessen bieden een geweldige kans om nieuwe vrienden te maken en deel uit te maken van een ondersteunende gemeenschap van gelijkgestemde individuen die allemaal streven naar een gezonde levensstijl.

Of u nu net begint met uw fitnessreis of al een tijdje actief bent, onze Body Shape lessen zijn toegankelijk voor alle fitnessniveaus. We moedigen je aan om mee te doen en te genieten van de vele voordelen die een actieve levensstijl met zich meebrengt, ongeacht de leeftijd. Kom en doe mee aan een reis naar een gezonder en gelukkiger leven!

Contact / Lid worden
Of bel ons 035-3030043
Instagram

Volg ons