Ga naar de inhoud

Yoga/Pilates

Hatha Yin Yoga

Ideaal voor mensen die op een zachte en eenvoudige manier willen bewegen. Hatha Yin, de meer klassieke Yoga stijl en geeft meer energie en bewustzijn. Dankzij de eoefening van Hatha Yin Yoga, met lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie, wordt het lichaam gezond en de geest minder dwingend. We nemen de tijd om een correcte yogahouding aan te nemen en ze bewust te ervaren.De nadruk licht niet op de perfecte uitvoering, maar op het effect van de houding op lichaam en geest. De lessen typeren zich door een langzaam en ontspannen proces. Er is aandacht voor de flexibiliteit en het verlengen van de wervelkolom, de souplesse van gewrichten, het versterken van spieren en het verbeteren van de algemene lichaamshouding. Uiteraard komen de ademhaling en het verstillen van de geest aan bod. Via eenvoudige bewegingen, in combinatie met onze ademhaling, worden op diep niveau spanningen verwerkt en voelen we ons terug opgeladen. 

Vinyassa Yoga

Vinyasa Yoga is een onderdeel van de Ashtanga Yoga. Ashtanga Yoga vindt zijn oorsprong in het Achtvoudige Pad, dat beschreven werd door Patanjali.

Vinyasa Yoga maakt gebruik van ‘Vinyasa’s’, dit is een serie van dynamische houdingen die je achter elkaar beoefent en laat samenwerken met de ademhaling om een bepaalt effect te krijgen. Je kunt hierdoor meer diepgang opzoeken. Je begint rustig waarna je opbouwt naar de meest uitdagende houdingen. Vanuit deze uitdagende houdingen ga je naar wat rustigere houdingen om af te koelen en tot slot sluit je af met Savasana.‘Vinyasa’ is een Sanskriet woord dat vrij vertaald staat voor ‘dingen in juiste volgorde zetten’. Vinyasa doet dat door gebruik te maken van ‘Vinyasa’s’, dit is een serie van dynamische houdingen die je achter elkaar beoefent en laat samenwerken met de ademhaling om een bepaalt effect te krijgen. Het dynamische karakter van Vinyasa Yoga zorgt ervoor dat een les al snel uitdagend kan worden. Er zit namelijk veel beweging in de les.

Yin Yoga

Bij yin yoga ligt de focus op het langer aanhouden van de asana’s, de yoga-oefeningen en houdingen. Door langdurig in een asana te blijven, geven we ruimte aan het lichaam om dieper te onspannen, zo kan je het bindweefsel (fascia), gewrichten, ligamenten en pezen versoepelen en versterken. Tijdens de houdingen blijf je met je aandacht bij je ademhaling en fysieke sensaties, om zo fysieke en mentale weerstand los te laten.Yin yoga werkt dieper in op de meridianen en ondersteunt zo de het zenuwstelsel en de werking van de organen.

Hatha Yin/Meditatie

Door oefening in concentratie, aandacht (mindfulness) en meditatie leer je je drukke geest meer te beheersen en tot rust te brengen. Door regelmatig te oefenen merk je dat je geest kalmer en helderder wordt en dat je concentratievermogen vergroot. Uit je hoofd in je lijf. Hier en nu.

Deze ontwikkeling wordt in India wel eens vergeleken met de loop van een rivier. Eerst heb je het gevoel dat je geest is als een waterval die van rots naar rots springt, bulderend en wild, niet te temmen of te beheersen. Halverwege is hij als een grote rivier, kalm en zachtmoedig, breed en diep. Aan het eind liggen de oevers zover uit elkaar dat ze niet meer te zien zijn en wordt de diepte onpeilbaar, daar waar hij oplost in de zee, die zowel zijn doel is als zijn bron.

Graha Yoga

Yoga op basis van je sterrenbeeld.

Graha betekent planeet. Yoga betekent verbinding. In de praktijk hebben we het dan over jouw planetaire verbinding. Deze verbinding brengt jouw natuurlijke identiteit in kaart op basis van je sterrenbeeld en helpt je bewust worden welke invloeden de planeten hebben op jou leven.Het doel van deze les is om je levensenergie (Prana) te verhogen door je gezondheid te verbeteren op fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal of spiritueel niveau. Hoe beter dat lukt hoe beter je in verbinding komt te staan met je zelf. Het regelmatig beoefenen van Graha Yoga leidt al gauw tot:

  1. Meer inzicht van je natuurlijke (planetaire) identiteit;
  2. Bewustwording waarom iets of iemand wel of niet bij je hoort; 
  3. Een stroomversnelling in persoonlijke groei;
  4. Meer rust en balans in lichaam en geest;
  5. Het aanwakkeren van je innerlijke kracht.

Yin/Rug YOGA

Deze les helpt je om je rug los te maken en soepel te houden. In deze les stretch je je onderrug, bovenrug en zelfs je heupen en hamstrings. Je heupen en hamstrings zorgen namelijk voor veel rugklachten. Yin Yoga is een rustige en zachte vorm van Yoga waarin we poses lang vasthouden. Deze vorm van yoga richt zich minder op je spieren en meer op je aanhechtingen, banden en energiebanen. Mocht je lichte rugklachten hebben, is dit een fijne les om te doen. Als je een stijve rug hebt, of vaak last van je rug, doe deze les dan regelmatig om rugpijn te voorkomen en je rug soepel te houden.

Pilates Reformer

Ontdek de ware essentie van Pilates met onze exclusieve Pilates Reformer lessen, een unieke ervaring die je lichaam en geest in perfecte harmonie brengt. Bij Xfitclub brengen we pilates naar een nieuw niveau, dankzij onze state-of-the-art reformer apparaten en deskundige begeleiding van gecertificeerde instructeurs.

In onze intieme groepslessen, beperkt tot maximaal 8 deelnemers, staan persoonlijke aandacht en professionele begeleiding centraal. Elk lid van onze getalenteerde instructeurs is gecertificeerd en toegewijd aan het perfectioneren van jouw Pilates techniek, zodat je de maximale voordelen uit elke sessie haalt.

De Pilates Reformer voegt een nieuwe dimensie toe aan je training, waardoor je stabiliteit, kracht en flexibiliteit verbetert. Met het innovatieve ontwerp van de reformer machine kun je doelgericht werken aan specifieke spiergroepen, terwijl je tegelijkertijd de algehele lichaamskracht vergroot.

In een sfeervolle en inspirerende omgeving creëren we de perfecte setting voor jouw Pilates Reformer reis. Onze groepslessen zijn ontworpen om je te motiveren en uit te dagen, ongeacht je ervaringsniveau. Of je nu een doorgewinterde Pilates-beoefenaar bent of net begint aan je reis naar een sterker en flexibeler lichaam, wij bieden een programma op maat dat aan al jouw behoeften voldoet.

Laat je meevoeren door de vloeiende bewegingen, ondersteund door de verfijnde technologie van de Pilates Reformer. Ontdek de voordelen van deze dynamische en effectieve trainingsmethode terwijl je werkt aan een sterker, leniger en evenwichtiger lichaam.

Bij onze Pilates Reformer lessen gaat het niet alleen om de oefeningen; het is een holistische benadering van welzijn. Kom bij ons langs en ervaar de synergie tussen body, mind en machine terwijl je jouw Pilates-reis naar een hoger niveau tilt. Bereid je voor op een transformatieve ervaring, waar kracht, flexibiliteit en innerlijke balans samenkomen.

Contact / Lid worden
Of bel ons 035-3030043
Instagram

Volg ons