Ga naar de inhoud

Bedrijfsfitness

Gezonde werknemers hebben een lager ziekteverzuim! Het is daarom slim om een contract voor bedrijfsfitness af te sluiten bij Xfitclub.

Gezonde arbeidsvoorwaarde

Met Bedrijfsfitness als gezonde arbeidsvoorwaarde stimuleer je je medewerkers om er een gezonde levensstijl op na te houden, waar sport een belangrijk onderdeel van is. Door het aanbieden van bedrijfsfitness geef je je medewerkers de mogelijkheid om met gemiddeld 40% belastingvoordeel te fitnessen bij xfitclub. Dat maakt fitness ineens een stuk voordeliger.

Waarom bedrijfsfitness?

Een sportende medewerker heeft gemiddeld 6 dagen per jaar minder verzuim. Fitness is de meest beoefende sport in Nederland. Het is overal in het land te beoefenen, heeft slechts een zeer geringe kans op blessures en is zowel voor de beginnende als de ervaren sporter geschikt. Deze pluspunten in combinatie met de fiscale mogelijkheden, maken bedrijfsfitness een ideale arbeidsvoorwaarde. Het is bovendien niet alleen gezond en motiverend, maar levert ook een bijdrage aan het terugdringen van verzuim.

Korting via bedrijven is mogelijk via:

  • Bedrijfsfitness Nederland
  • Een eigen persoonlijke deal op maat voor de medewerkers van jouw bedrijf

Een bedrijfsfitnessplan van xfitclub

De korting op een bedrijfsfitnessabonnement ontstaat door belastingvoordeel en/of een werkgeversbijdrage. Belastingvoordeel op vergoedingen of verstrekkingen aan de medewerkers. Dat zit zo:

Een medewerker ruilt belast loon voor een onbelast fitnessabonnement. Het belastingvoordeel is gelijk aan het percentage loonbelasting dat hij afdraagt. Financieel enorm aantrekkelijk dus. Bedrijfsfitness volgens dit cafetariamodel levert organisaties natuurlijk heel veel gezondheidseffecten op langere termijn op. Maar óók voor werkgevers is er direct financieel voordeel te behalen.  Door het bruto/netto uitruilen van een abonnement bespaart de werkgever op de afdracht van sociale werkgeverslasten.

Sluit de werkgever een raamovereenkomst met ons dan betaalt hij de abonnementskosten aan ons. Hij betaalt in beginsel het normale abonnementstarief. Indien er minimaal 5 medewerkers komen sporten krijgt hij een korting van 10% en bij meer dan 10 werknemers 15% korting. Vervolgens zal hij de kosten inhouden op het bruto salaris van de werknemer. Dat voordeel kan voor de werknemer oplopen tot 50%.

Een voorbeeld:

  1. Ik neem een jaarabonnement bij Xfitclub en betaal € 69,99 per maand
  2. Mijn werkgever sluit een raamcontract voor mij en 5 andere werknemers. Mijn werkgever betaalt aan xfitclub € 69,99 – 10% korting is € 63,- en houdt dat op mijn brutoloon in. Netto kost mij dat dan ca. 32,- per maand.

Omdat gezondheidsmanagement steeds belangrijker wordt, zijn er ook steeds meer bedrijven die een vitaliteitsbudget beschikbaar hebben voor bedrijfsfitness. Vanuit dit budget kan een werkgever een aantrekkelijke werkgeversbijdrage financieren. Dit kan ook kostenneutraal vanuit de besparing op de afdracht van sociale werkgeverslasten. Zo creëer je een aantrekkelijke korting voor je werknemers.

Andere bedrijfsfitness mogelijkheden

Naast een bedrijfsfitnessplan is het ook mogelijk een kortingsregeling af te spreken voor de medewerkers. In dat geval gaan wij uit van minimaal 5 personeelsleden die lid zullen worden bij xfitclub. Het personeel draagt zelf de kosten voor het lidmaatschap, maar geniet wel een maandelijks procentuele korting als medewerker van het bedrijf. De korting start al vanaf 5 personeelsleden die lid worden en kan oplopen afhankelijk van het aantal personeelsleden dat lid wordt.

Kortingsstaffels naar aantal personeelsleden lid

  • 5-10 : 10% korting op de maandcontributie
  • 10>  : 15% korting op de maandcontributie

Opstarten?

Opstarten is simpel. Neem contact met ons op via hw@xfitclub.nl en dan maken wij een afspraak om een bedrijfsfitnessarrangement op te starten.

Contact / Lid worden
Of bel ons 035-3030043
Instagram

Volg ons